Jazyk: cz Dnes je pátek 26. dubna, svátek má Oto | Právě je 14:38 | login: heslo:
zpět na seznam koncertů

Detaily koncertu

Ne 4. června 2017, 18:00 Kuřim, chrám sv. Marie Magdaleny

Repertoár:

Obsazení:

Marek Paľa: Varhanní impromptu varhany Marek Paľa)

Johnt Rutter: Et misericordia (soprán Hana Škarková, RASTISLAV Blansko)

Hana Škarková: Malý princ (Solitutticelli, soprán Hana Škarková, flétna Iveta Krulová, RASTISLAV Blansko, varhany Marek Paľa)

František Emmert: Vanutí (marimba Martin Opršál)

Hana Škarková: Duše pouť Emílie ke svatému Janu (RASTISLAV Blansko,varhany Marek Paľa, marimba a zvon Martin Opršál)

1. Zasvitni hvězdo vědoucí (flétna Iveta Krulová)
2. V ledovém čase (soprán Hana Škarková)
3. Bujará, mladá, v noc okouzlená (baryton Tomáš Krejčí)
6. Očisti mě, vodo! ( Solitutticelli)

Meditační koncert duchovní hudby
4.6.2017 od 18:00
Účinkují: Solitutticelli, Hana Škarková, Iveta Krulová, Martin Opršál, Marek Paľa, SPS Rastislav, Tomáš Krejčí. Již poněkolikáté rozezní prostor kuřimského chrámu sv. M. Magdalény nevšední a meditační hudba v podání brněnských umělců. Tentokrát pro vás připravujeme netradiční projekt. Zcela záměrně jsme zvolili kontrastní duchovní skladby převážně soudobých autorů. Zazní několik světových premiér skladeb H. Škarkové, skladby stále žijícího angl. skladatele J. Ruttera, varhanní improvizace v podání skvělého varhaníka M. Paľy, skladba již zesnulého brněnského skladatele F. Emmerta pro sólovou marimbu interpretovaná dalším vynikajícím umělcem Martinem Opršálem a sborová skladba v podání pěveckého sboru Rastislav. Flétnová sóla přednese Iveta Krulová společně s violoncellovým kvartetem Solitutticelli a to vše pod taktovkou dirigenta Tomáše Krejčího.

Z dopisu pana Keprta ke koncertu dne 4. 6. 2017:

Milý muzikanti, přátelé!
Jak jste možná již z fb zjistili, byla Hanka Škarková oceněna v každoroční kuřimské anketě Kuřimské kulturní činy (KuKuČ) - kategorie Dramaturgický počin a koncepce. K této přiležitosti si Hanka nachystala krátké poděkování, které vám tímto přeposílám v příloze. Tak jak píše Hanka, tak také já vám všem ještě jednou velké, opravdu velké díky. Protože nebyl během přebírání cen prostor pro veřejné poděkování na mikrofon, zařídil jsem alespoň otištění poděkování v kuřimském měsíčníku Zlobice.
Přeji klidný advent, požehnané svátky vánoční, hodně zdraví, štěstí, lásky a hodně milých posluchačů!
S úctou
David Keprt

Příloha:
Poděkování
Velmi si vážím tohoto ocenění, už proto, že jsem s Kuřimí již několik let spjata, a to zejména právě kulturně a hudebně, dále pak proto a také, že je to mé první ocenění právě za dramaturgii a koncepci, protože mým snem a životním cílem je tvořit. Děkuji všem, kteří se podíleli na organizaci tohoto koncertu, zejména pak panu Davidu Keprtovi, který když mě zpočátku oslovil a já přišla právě s touto koncepcí programu, tak téměř obrátil oči vsloup se slovy – no to Kuřim nepřežije. Já byla přesvědčena o tom, že nejen přežije, ale skrze netradiční atmosféru koncertu vychutná nový zážitek. Současná televize je plná reklam tipu, tradiční ale s novou recepturou, v novém balení, ještě
bohatší, plnější, lepší….. my jsme přišli s brněnskými umělci s tradiční hudbou, ale v novém balení. Děkuji za svolení a spolupráci Římskokatolické farnosti Kuřim a podporu města Kuřim. Děkuji za nominaci a následně udělení této ceny. Děkuji tedy panu Tomáši Krejčímu, violoncellovému kvartetu Solitutticelli, panu Martinu Opršálovi, Markovi Paľovi, Ivetě Krulové a Smíšenému pěveckému sboru Rastislav pod vedením pana Jaroslava Martináska, kteří na koncertě účinkovali a byli ochotni spolupracovat i za velmi stísněných finančních podmínek. Věřím, že město Kuřim bude nadále podporovat mladé umělce a kulturu obecně, a že jí dopřeje minimálně rovnocenné podmínky, jako například sportu. Protože i duchem je živ člověk.
Hana Škarková, 9.prosince 2017
Zákaz použití jakýchkoliv materiálů bez souhlasu smíšeného pěveckého sboru Rastislav Blansko.
© 2006 - 2024 by Rastislav Blansko